Välkommen till en ny facilitatorutbildning, maj 2019

Efterfrågan på Club Visioning (CV) ökar bland våra Rotaryklubbar. Man vill gärna få en bättre planering av klubbens framtid och det är ju vad CV går ut på. 

För närvarande är det 6 distrikt i Sverige och ett i Norge som driver CV aktivt. Dessutom har vi två distrikt i Sverige som håller på att organisera sig för att genomföra CV.

Den trånga sektorn för CV är bristen på facilitatorer. För varje CV-övning behövs
4 utbildade och godkända facilitatorer. Det är inte lätt att få ihop dessa team. 
Det brukar vara problem med timing och geografin. Teamen, som ställer upp ideellt, ska ju kunna ta sig till klubben, vara där ca 4 timmar för att sedan kunna ta sig hem samma dag. 

Det är därför viktigt att engagera personer i distriktet att utbilda sig till facilitatorer. Dels kan personen vara intresserad att delta, dels kan det vara bra att känna till vad CV är. Det kan gälla Assisterande Guvernörer, kontaktpersoner för RLI, Inkommande och sittande guvernörer m.fl.

Vi har nu fått klart att vi kan köra en fjärde central utbildning i Stockholm. Datum blir den 10 och 11 maj med start på fredag kväll och vi slutar på lördag em. vid 16-tiden.

Tack vare vår rotaryvän, Bosse Sundmark, så får vi vara på FEI / Företagsekonomiska Institutet i hörnan av Kammakargatan/Döbelnsgatan i centrala Stockholm. 

De som genomgått utbildningen hittills har varit mycket nöjda och dessutom har vi haft riktigt kul.

Vi träffas på fredagen den 10 maj vid kl 18. Vi kommer att ha en introduktion av Club Visioning (CV), äta en bit och lära känna varandra. Har vi tur så kommer även Steve Wilcox vara med via ZOOM och berätta mer om CV. 

Ett ytterligare skäl till att vi ses på fredagskvällen är att så många som möjligt ska finnas på plats på lördagen. Vi startar då kl 09 00. Vi kommer att äta lunch på plats. Dessutom kommer vi ha pauser med möjlighet till kaffe etc. Utbildningen avslutas senast kl 16. 

Minimiantalet för att vi ska köra utbildningen är 15 deltagare. Max antal deltagare är 25. 

Deltagaravgiften per deltagare för utbildningen är 1 900 kr. Utbildningen omfattar trainers, utbildningsmaterial, måltider (fredag och lördag) och dryck (ej alkohol). Avgiften måste betalas in innan utbildningen startar. 

Deltagarna får genom sina distrikt stå för resor och övernattning. 

Vi har preliminärt bokat ett 15-tal rum på KOM Best Western Hotel, Döbelnsgatan 17. Hotellet som är mycket bra ligger mitt emot utbildningslokalen. Vårt specialpris för enkelrum är 995 kr. Dubbelrum för 1 person 1 095 kr och dubbelrum för 2 personer kostar 1 195 kr. Priserna är inklusive moms och frukost. Uppge Club Visioning när ni bokar. 

Du når hotellet per telefon 08-412 23 00 eller reception@komhotel.se .

Jag, Nicke Salen, vill gärna få en anmälan per distrikt eller deltagare senast den 20 mars, 2019 via mail nicke@salens.se. Anmälan ska innehålla Distrikt, klubb, namn, epost, mobil och ev. allergier. Denna tidiga deadline beror på att hotellet kan inte hålla rummen längre.

Jag nås på nicke@salens.se och +46 708 148 500.

I år får vi hjälp av Göran Samuelsson från D2340, (0706–811340 och rotary.samuelsson@gmail.com ). De kommer att bl.a. hjälpa oss med fakturering och administration/ekonomi. Det tackar vi för.

Vi ser fram emot er medverkan och hoppas att ni kan få till ett intresse att få med deltagare från ert distrikt på denna uppskattade utbildning som i sin tur skapar ett bra engagemang ute i klubbarna genom visionsövningen. Varje distrikt bör ha 3–4 team med 4 personer i varje team. 

Dessutom tänk på att få till en bra geografisk spridning i distriktet så att vi når klubbarna utan alltför mycket resande. 

Välkommen till en spännande och värdefull utbildning där vi kan vara med och stötta klubbarna med att jobba med sin framtid.

Leave a Comment